Nuoret rannalla

Jeesus sanoo: ”Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt. 28: 19-20)

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon perusteita. Siellä saamme tietää lisää uskosta, johon meidät on kastettu.
Saamme myös eväitä oman uskonelämämme hoitamiseen.
Rippikoulussa käsiteltäviä aiheita ovat mm: Kuka Jeesus on? Mitä voimme tietää hänestä? Minkälainen kirja on Raamattu?
Mikä on minun paikkani maailmassa?
Suurin osa käy rippikoulunsa 15-vuotiaana, mutta sen voi käydä myös yksityisenä aikuisiällä tai armeijassa.
Rippikoulu kestää 80 tuntia ja se sisältää seurakunnan toimintaan tutustumista sekä pääjakson (leiri tai päiväkoulu),
oka on noin viikon mittainen.

Rippikouluryhmät

Vuonna 2020 Jämsän seurakunta järjestää kuusi rippikoululeiriä (näistä yksi Viron Saarenmaalla) sekä päivärippikoulun,
joka pidetään Jämsänkosken seurakuntatalossa.
Jokaiseen ryhmään kuuluu ennen pääjaksoa olevia opetuskertoja ja seurakuntaan tutustumiskäyntejä.

Rippikouluinfot pidettiin Jämsän yläkouluilla 4.9.2019 ja ilmoittautuminen internetissä oli 11.9.-24.9.2019.
Aloitustapahtuma "Silmät ristissä" järjestettiin Paunun koululla ja Jämsän kirkossa lauantaina 5.10.2019.

Pienryhmärippikoulu

Erityistä tukea tarvitseville (kehitysvammaisille ja autismikirjon nuorille) järjestetään tarpeen mukaan
Keski-Suomen seurakuntien yhteinen pienryhmärippikoulu.
Seuraava pienryhmärippikoulu järjestetään Jämsässä 6.-12.7.2020 (tutustumisjakso 23.-24.5.20 ja konfirmaatio Jämsän kirkossa 12.7.20 klo 10).

Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin tai soittaa
Keski-Suomen seurakuntien yhteisen kehitysvammaistyön papille Maarit Nuopposelle p. 045 657 5715 (maarit.nuopponen@evl.fi).

Jämsän rippikoulusta voi kysellä myös diakoniatyöntekijä Helena Salmiselta 040 8050040.

llmoittautuminen kesän 2020 leirille syksyn 2019 aikana suoraan Maarit Nuopposelle tai Helena Salmiselle.
Pienryhmärippikoulu alkaa joulun tienoilla.

Konfirmaatio

Rippikouluaika huipentuu konfirmaatioon. Siinä nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen.
Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla
täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa.
Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.
Konfirmaatio on uskon vahvistamista. Siinä seurakunta rukoilee nuoren puolesta, jotta hänen uskonsa
vahvistuisi ja hän voisi rohkeasti tunnustaa uskonsa ja elää kristittynä.

Jämsäläinen rippikoulu

Rippikoulujen toteutuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa laajasti 'Rippikoulutyön paikallissuunnitelma'. Kannattaa tutustua! Rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan pääset tästä.

Jos mielessäsi on edelleen kysyttävää, voit ottaa yhteyttä rippikoulupappiin:

Ari Mäkelä, p. 040 8050001, ari.j.makela@evl.fi

Alba ja tennarit