Nuoret rannalla

Jeesus sanoo: ”Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt. 28: 19-20)

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon perusteita. Siellä saamme tietää lisää uskosta, johon meidät on kastettu. Saamme myös eväitä oman uskonelämämme hoitamiseen. Rippikoulussa käsiteltäviä aiheita ovat mm: Kuka Jeesus on? Mitä voimme tietää hänestä? Minkälainen kirja on Raamattu? Mikä on minun paikkani maailmassa? Suurin osa käy rippikoulunsa 15-vuotiaana, mutta sen voi käydä myös yksityisenä aikuisiällä tai armeijassa. Rippikoulu kestää 80 tuntia. Se sisältää seurakunnan toimintaan tutustumista sekä pääjakson (leiri tai päiväkoulu), joka on noin viikon mittainen.

 

Rippikouluryhmät

Vuonna 2020 Jämsän seurakunta järjestää näillä näkymin kuusi rippikoululeiriä (näistä yksi Viron Saarenmaalla) sekä päivärippikoulun, joka pidetään Jämsänkosken seurakuntatalolla. Jokaiseen ryhmään kuuluu ennen pääjaksoa olevia opetuskertoja ja seurakuntaan tutustumiskäyntejä.

Rippikouluinfot pidetään Jämsän yläkouluilla viikolla 36. Rippikouluun ilmoittaudutaan internetissä viikoilla 37 ja 38 (alk. 11.9.). Rippikoulun aloitustapahtuma Silmät ristissä järjestetään Paunun koululla ja Jämsän kirkossa lauantaina 5.10.2019.

 

Konfirmaatio

Rippikouluaika huipentuu konfirmaatioon. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä. Konfirmaatio on uskon vahvistamista. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta, jotta hänen uskonsa vahvistuisi ja hän voisi rohkeasti tunnustaa uskonsa ja elää kristittynä.

 

Pienryhmärippikoulu

Erityistä tukea tarvitseville (kehitysvammaisille ja autistisille nuorille) järjestetään tarpeen mukaan Keski-Suomen seurakuntien yhteinen pienryhmärippikoulu. Seuraava pienryhmärippikoulu järjestetään Jämsässä heinäkuussa 2020.

Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin tai soittaa suoraan Keski-Suomen seurakuntien yhteisen kehitysvammaistyön papille Maarit Nuopposelle p. 045 657 5715 (maarit.nuopponen@evl.fi). Jämsän rippikoulusta voi kysellä myös diakoniatyöntekijä Helena Salmiselta 040 8050040.

 

Jämsäläinen rippikoulu

Rippikoulujen toteutuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa laajasti 'Rippikoulutyön paikallissuunnitelma'. Kannattaa tutustua! Rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan pääset tästä.

 

Jos mielessäsi on edelleen kysyttävää, voit ottaa yhteyttä rippikoulupappiin:

Sanna Loimusalo, p. 040 8050074, sanna.loimusalo@evl.fi

 

 

Alba ja tennarit

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, Kasvatuksen toimialateologi
Seurakuntatyön erityispalvelut
Koskentie 30 C
42100 Jämsä

Kasvatuksen pappi