perhemessussa

Perhekirkot

Eri puolilla seurakuntaa järjestetään vuoden aikana yhteensä kymmenkunta perhejumalanpalvelusta. Lisäksi jokaisella alueella pidetään lapsille omat adventti- ja pääsiäishartaudet. Perhejumalanpalveluksissa lapset pyritään ottamaan huomioon elävöittämällä jumalanpalveluksen kulkua. Lastenohjaajat ovat usein mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa perhejumalanpalvelusta.

Lapset ovat tervetulleita kirkkoon jokaiseen jumalanpalvelukseen. Kirkossa saa liikkua jumalanpalveluksen aikana. Jämsän kirkon takaosassa on erillinen lasten leikkihuone, ja morsiushuoneessa voi vaikka imettää rauhassa. Muissa kirkoissa on kirkkopusseja, joissa on tekemistä lapsille.

Kasteen jälkeen kastetut lapset huomioidaan jumalanpalveluksessa rukouksin. Jämsän ja Jämsänkosken kirkoissa sekä Hallin seurakuntatalossa on kasteteokset, joihin jokainen kastettu saa oman symbolinsa (nukke, lammas tai villasukat) rukouksen yhteydessä. Tammikuun alkupuolella vietetään kasteen lahjan sunnuntaita, jolloin edellisenä vuonna kastetut lapset kutsutaan kirjeellä kirkkoon kunniavieraiksi. Jumalanpalveluksen jälkeen mukana olleet saavat oman nukkensa, lampaansa tai sukkansa kotiin.

Kun kirkossa vietetään messua, siellä tarjotaan ehtoollista. Vanhemmat ja lapsi yhdessä päättävät, milloin on oikea aika antaa lapselle ehtoollinen (leipä ja viini). Ehtoollinen on jokaisen kastetun oikeus, lahja ja voimanlähde.  Jos lapsi ei halua nauttia ehtoollista, hänet voidaan siunata ehtoollispöydässä.
Katso lapsen kanssa ehtoollisella -esite

Kasteen sunnuntaina 8.1.2017 otettiin käyttöön kolme kasteteosta.
Jämsän kirkon "Vene", Jämsänkosken "Niitty" ja Kuoreveden seurakuntatalon
"Enkeli" -teokset.