Seurakunnasta apua ja tukea

Elämässä on usein tilanteita, jolloin tarvitsemme apua. Keskustelua, sielunhoitoa, käytännön apua kriisin keskelle – tilanteet vaihtelevat. Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntaan. Seurakunta on olemassa meitä jokaista varten!

Jeesus sanoo: ”Tulkaa minun tyköni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”

"Minä olen tässä kanssasi. Voit pukea kipusi sanoiksi tai olla vain hiljaa. En ehkä osaa vastata, enkä voi poistaa murhettasi. Olen kuitenkin lähelläsi jakamassa sitä, mitä kannat."

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kuuntelemme, tuemme ja kuljemme rinnalla erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Luottamuksellinen keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein selkiyttämään ajatuksia ja löytämään uusia näkökulmia. Juttusille tuleminen ei kuitenkaan edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve puhua jonkun kanssa.

Jämsän alue                         Jämsänkosken ja Koskenpään alue

Diakoniatoimisto avoinna                             Diakoniatoimisto avoinna
ma, ti ja pe klo 9-11                                        ti - pe klo 8.30 - 9.15
Koskentie 30 C, 42100 Jämsä                        Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski

Johanna Kovalainen                                     Helena Salminen
p. 040-8050 037                                               p. 040-8050 040
johanna.kovalainen@evl.fi                   helena.salminen@evl.fi

Pekka Ikonen
p. 040-8050 038
pekka.ikonen@evl.fi

Mari Vainio

p. 040-8050 033

mari.vainio@evl.fi

Kuoreveden alue ja Länkipohjan kirkkopiiri

Diakoniatoimisto avoinna                           Diakoniatoimisto avoinna
ajanvarauksella                                             ma klo 9.30-11.30
Keskustie 23, 35600 Halli                             Länkipohjantie 17, 35400 Längelmäki

Marjo Leppämäki
p. 040-8050 041
marjo.h.leppamaki@evl.fi

Taloudellinen neuvonta

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Harkinnanvaraisesti voidaan myöntää myös taloudellisia avustuksia. Diakoniatyön taloudellinen avustus on kertaluonteista, toissijaista ja tilapäistä, kriisitilanteessa annettavaa. Se voidaan myöntää vasta, kun muut yhteiskunnan etuudet ja tuet on käytetty.

Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on ihmisen kohtaamista sairaalassa, hoitokodissa sekä avohoidossa.
Kohtaamiseen voi liittyä keskustelua, yhteistä pohdintaa, hiljentyminen ja ehtoollisen vietto sen
mukaan, mitä ihminen toivoo. Palvelut on tarkoitettu erityisesti potilaille ja heidän läheisilleen
sekä henkilökunnalle. Sielunhoidollisia keskusteluja suojaa salassapitovelvollisuus.

Sairaalapappi

Sairaalapappi on ev.lut. seurakunnan lähettämä työntekijä terveydenhuollossa. Hän on käytettävissä mm. henkilökohtaisia keskusteluja varten. Hän huolehtii myös hartaus- ja ehtoollistilaisuuksien järjestämisestä sairaalassa sekä tarvittaessa auttaa yhteyden saamisessa muiden kirkkokuntien työntekijöihin.

Seurakunnassamme sairaalapappi toimii osa-aikaisesti (50%) Jokilaakson sairaalassa ja Seppolan Palvelutalossa.
Hänet voi tavoittaa vuoroviikoin ma-ti, ma-ke p. 040-8050 036 tai hoitohenkilökunnan välityksellä.
Sairaalapapin työhuone sijaitsee Jokilaakson sairaalan osasto 4:n toisessa päässä.

avain avaimenreiässä