Seurakunnasta apua ja tukea

Elämässä on usein tilanteita, jolloin tarvitsemme apua. Keskustelua, sielunhoitoa, käytännön apua kriisin keskelle – tilanteet vaihtelevat. Ota rohkeasti yhteyttä seurakuntaan. Seurakunta on olemassa meitä jokaista varten!

Jeesus sanoo: ”Tulkaa minun tyköni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.”

"Minä olen tässä kanssasi. Voit pukea kipusi sanoiksi tai olla vain hiljaa. En ehkä osaa vastata, enkä voi poistaa murhettasi. Olen kuitenkin lähelläsi jakamassa sitä, mitä kannat."

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kuuntelemme, tuemme ja kuljemme rinnalla erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Luottamuksellinen keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein selkiyttämään ajatuksia ja löytämään uusia näkökulmia. Juttusille tuleminen ei kuitenkaan edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve puhua jonkun kanssa.

Jämsän alue                                Jämsänkosken ja Koskenpään alue

Diakoniatoimisto avoinna                             Diakoniatoimisto avoinna
ti ja pe klo 9-11                                                ke ja pe klo 9-11
Koskentie 30 C, 42100 Jämsä                        Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski

Johanna Kovalainen                                     Marjo Leppämäki
p. 040-8050 037                                               p. 040-8050 041
johanna.kovalainen@evl.fi                        marjo.h.leppamaki@evl.fi

Pauliina Tyllilä

pauliina.tyllila@evl.fi

Mari Vainio
mari.vainio@evl.fi

Kuoreveden ja Länkipohjan alue

Kuorevedellä Diakoniatoimisto                  Länkipohjassa Diakoniatoimisto avoinna
avoinna ajanvarauksella                              ma klo 9.30-11.30 (Okran kerhotila)
Keskustie 23, 35600 Halli                             Länkipohjantie 14-15, 35400 Längelmäki

Marjo Leppämäki
p. 040-8050 041
marjo.h.leppamaki@evl.fi

Taloudellinen neuvonta

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Harkinnanvaraisesti voidaan myöntää myös taloudellisia avustuksia. Diakoniatyön taloudellinen avustus on kertaluonteista, toissijaista ja tilapäistä, kriisitilanteessa annettavaa. Se voidaan myöntää vasta, kun muut yhteiskunnan etuudet ja tuet on käytetty.

Sairaalasielunhoito

Sairaalasielunhoito on ihmisen kohtaamista sairaalassa, hoitokodissa sekä avohoidossa.
Kohtaamiseen voi liittyä keskustelua, yhteistä pohdintaa, hiljentyminen ja ehtoollisen vietto sen
mukaan, mitä ihminen toivoo. Palvelut on tarkoitettu erityisesti potilaille ja heidän läheisilleen
sekä henkilökunnalle. Sielunhoidollisia keskusteluja suojaa salassapitovelvollisuus.

Sairaalapappi

Sairaalapappi on ev.lut. seurakunnan lähettämä työntekijä terveydenhuollossa.
Hän on käytettävissä mm. henkilökohtaisia keskusteluja varten. Hän huolehtii myös
hartaus- ja ehtoollistilaisuuksien järjestämisestä sairaalassa sekä tarvittaessa auttaa
yhteyden saamisessa muiden kirkkokuntien työntekijöihin.

Seurakunnassamme sairaalapappi toimii osa-aikaisesti Jokilaakson sairaalassa ja Seppolan
alvelutalossa.

avain avaimenreiässä

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Toisinaan arki ei sujukaan kuin tanssi. Onneksi apua on tarjolla. Hiertääkö työpaikallasi? Tai oletko ilman työtä? Huolestuttaako rahatilanteesi? Aiheuttaako asuminen murheita? Tutustu avun muotoihin. Lisää tietoa löydät oman seurakuntasi sivuilta.   Arjen ongelmat

Joskus raskaassa elämäntilanteessa, epätoivoisten ajatusten vallatessa mielen jopa elämän jatkaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Epätoivoisia ajatuksia? – Sinua autetaan

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta