Jämsän seurakunnan nimikkokohteet:

Seurakunnan nimikkolähetystyön kohteet on sellaisia joista seurakunta ja lähetysjärjestö ovat tehneet yhteisen sopimuksen. Tähän sopimukseen liittyy niin taloudellinen kannatus kuin esirukous ja yhteydenpito.

Kirkollamme on seitsemän virallista lähetysjärjestöä joiden kautta etupäässään lähetystyön tukeminen toteutetaan.

 

Nimikkolähettimme:

Itä-Aasian pioneerityö

Itä-Aasian pioneerityö pyrkii antamaan todistuksen Jeesuksesta rakkauden tekoina alueella, jossa evankeliumi on hyvin vähän esillä. Tämän saavuttamattoman maan asukkaista reilun prosentin arvioidaan olevan evankelisia kristittyjä. Tavoitteena on auttaa muuttamaan ihmisten maailmankuvaa luomalla terveitä ihmissuhteita ja rakentamalla luottamusta. Suhteet kaikilla yhteiskunnan tasoilla valmistavat tietä ja maaperää uskon perustalle maassa. Tavoitteena on aloittaa avustus- ja hanketyötä maassa.

Julkisuusrajoitteiden takia tilaa pioneerilähettiemme lähettikirjeet suoraan Lähetysyhdistys Kylväjästä (linkki alla).

DSC_0173_1_Saija_Tiilikainen

Kuva: Lähetysyhdistys Kylväjä

Lue lisää Lähetysyhdistys Kylväjän toiminnasta:

Lähetysyhdistys Kylväjä, Kylväjä.  

 

Liliann Keskinen, Venäjä.

Liliann Keskinen on kotoisin Põltsamaalta, Keski-Virosta. Vuonna 1999 hän lähti Kansanlähetyksen lähettämänä määräaikaislähettinä Keski-Venäjälle Mordvaan. Lähetyskurssin ja Hannun kanssa avioitumisen jälkeen Liliann on vuodesta 2003 ollut lähetystyössä Venäjällä ja Virossa. Perheeseen kuuluvat tyttäret Hanna ja Miriam. Vuonna 2019 Keskisen perhe palasi Pietarin vuosien jälkeen Suomeen.

Liliann on koulutukseltaan suomen kielen filologi, mutta on lähetysvuosina toiminut erilaisissa tehtävissä muun muassa lapsi- ja nuorisotyössä, opetustehtävissä ja sielunhoitotyössä, emäntänä ja toimittajana. Erilaisissa työtehtävissä käyttöä on ollut monenlaisille taidoille.

Inkerin kirkon palveleminen jatkuu nyt Suomesta käsin. Liliann toimii kirkon keskustoimiston viestintäosastolla Inkerin Kirkko –lehden toimittajana. Samalla kun hän hakee materiaalia kirkon tiedotusvälineitä varten ja ottaa yhteyttä seurakuntiin, hän tukee yhteydenpidolla myös seurakuntien työntekijöitä, jotka ovat pitkien välimatkojen takia monesti aika yksinäisiä. Inkerin kirkon palvelemisen lisäksi Liliann osallistuu käännöstarkistajana Raamatunkäännösinstituutin ersämordvankieliseen Vanhan testamentin raamatunkäännösprojektiin.

Kuva: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Lue lisää Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen toiminnasta:

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys. SEKL.

 

Paula ja Lauri Heikkilä, Uganda

 

1.1.2024 alkaen seurakuntamme nimikkolähetteinä toimivat Paula ja Lauri Heikkilä. He työskentelevät Etelä-Sudanin ja Sudanin luterilaisen kirkon (ELCSS-S) työyhteydessä, tehden pakolaisleirityötä pohjois-Ugandassa. Paula ja Lauri ovat koulutukseltaan sosionomi, kirkon nuorisotyönohaaja. Lisäksi Lauri on teologian kandidaatti.

Lue lisää Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnasta:

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys, Sley.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Nimikkokohteet:

Mongolian radiotyö

Viisi kertaa Suomen kokoisen Mongolian väestö on perinteisesti paimentolaiskansaa. Kaupungistuminen on kuitenkin nopeaa, ja puolet väestöstä asuu pääkaupungissa Ulaanbaatarissa. Pitkien työmatkojen vuoksi moni viettää autossa monta tuntia päivässä. Radio-ohjelmat piristävät yksinäisiä ajomatkoja ja hillitsevät turhautumista liikenneruuhkissa.

Sen jälkeen, kun kristillinen radiotyö alkoi parikymmentä vuotta sitten, myös kristittyjen määrä alkoi kasvaa ripeästi. Silti 98 prosenttia mongolialaisista ei ole kristittyjä. Mongoliassa on suuria haasteita, kuten alkoholismia ja korruptiota. Myös avioerot ja abortit ovat yleisiä.

− Yhteiskuntamme seilaa myrskyävällä merellä ilman arvojen peräsintä. Kristittyjen on tärkeä tarjota apua hukassa oleville ihmisille. Teemme radio-ohjelmia, jotka tuovat toivoa ja rauhaa perheisiin sekä johtavat sovintoon Jumalan kanssa, kertoo kumppanimme, perheradio Wind FM:n hallituksen puheenjohtaja Batjargal Tuvshintsengel.

Sansa tukee Mongoliassa nuortenohjelman, psykologisen ohjelman ja raamattuopetusohjelman tuotantoa ja lähetyksiä paikallisradiossa. Ohjelmat ovat kuultavissa useilla paikkakunnilla. Wind FM on tutkimusten mukaan pääkaupunki Ulaanbaatarin kuunnelluin radioasema.

Kuva: Sanansaattajat

Lue lisää Mongolian radiotyöstä:

Sansa Mongolia

Sansan mediakumppanit

 

Indonesian radiolähetystyö

Tuemme jaavan- ja indonesiankielisiä Toivoa naisille -ohjelmia sekä Balilla kuultavaa indonesiankielistä kontaktiohjelmaa Rukoillaan yhdessä. Lisäksi tuemme tavoittavaa muslimityötä, mediatyön koulutusta ja kriisiradiotyötä. 

Niin sanotulla Tyynenmeren tulirenkaalla sijaitseva Indonesia on maanjäristyksille ja tulivuorenpurkauksille erityisen altista aluetta. Kriisiradio (First Response Radio) auttaa luonnonkatastrofin sattuessa, kun normaalit viestintäyhteydet ovat poikki.  

Suomalaisten tuella Indonesiaan on hankittu kaksi kriisiradiopakettia eli kahteen matkalaukkuun mahtuvaa radiostudiota ja lähetintä. Luonnonkatastrofin sattuessa koulutettu tiimi kuljettaa matkalaukut ja antennikassin kriisialueelle, pystyttää radioaseman ja aloittaa elintärkeän tiedon radioinnin.  

Lue lisää Indonesian radiolähetystyöstä:

Sansa Indonesia

Lue lisää Medialähetysjärjestö Sanansaattajien työstä:

Medialähetysjärjestö Sanansaattajat, Sansa.

 

Raamatunkäännöshanke Tansaniassa

Tansaniassa neljään eri kieliryhmään, asun-, njihan-, fipan- ja njamwezinkielisiltä kirkoilta on tullut Tansanian Pipliaseuralle pyyntö uusista raamatunkäännöksistä. Kaikkien kielten aiemmin käännetyt Uudet testamentit on julkaistu 1950-80-luvuilla ja ovat kieleltään vanhentuneita. 

Pipliaseuran tekemän taustakartoituksen jälkeen, työ on käynnistynyt kahden kielen parissa. Kirkkojen valitsemien asun ja njamwezinkielisten kääntäjien koulutus on aloitettu. Käännöshankkeen ensimmäisessä vaiheessa Suomen Pipliaseura tukee asunkielistä käännöstyötä. Asun kielialueella Pohjois-Tansaniassa yhteistyössä ovat mukana molemmat luterilaiset hiippakunnat.

Kuva: Suomen Pipliaseura

Lue lisää Raamatunkäännöshankkeesta Tansaniassa:

https://www.piplia.fi/kansainvalinen-tyo/tansania-lukutaito/

Suomen Pipliaseura, SPS.

 

Tuemme naisten oikeutta täysipainoiseen elämään, Kolumbia:

Suomen Lähetysseura tukee Kolumbian evankelisluterilaisen kirkon tekemää naistyötä, jonka kautta annetaan mm. psykososiaalista tukea konfliktista kärsineille naisille ja koulutetaan heitä uusien toimeentulolähteiden löytämiseen.  Tuen piirissä on myös useita kirkon diakoniatyön hankkeita kuten kuulovammaisten nuorten tukikeskus Vid Verdadera. 

Tutustu tarkemmin Kolumbian kohteeseen:

Seidat | Suomen Lähetysseura | Hankkeet: Kolumbia (piilotettu verkkosivuversio) | Työalue: Kolumbia

 

Kehitämme ja tuemme pyhäkoulutyötä Angolassa:

Kristillinen kasvatus on Angolan kirkkojen huolenaihe ja suurena haasteena on tasokkaan ja hyvän raamattutietouden opettaminen. Kirkoilla on halu tukea nuoria kasvamaan kristillisessä uskossa ja elämään aktiivisina kristittyinä. Nuoret ovat kirkon tulevaisuus, joten heitä on valmistettava kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja ymmärtämään oikean ja väärän kristillisen opetuksen eron.

Haluamme saada nuoria ja nuoria aikuisia mukaan kirkkojen kristillisen kasvatuksen piiriin oppimaan lisää Raamatusta, sekä osallistumaan kristilliselle leireille ja seminaareihin.

Monillakaan ei ole mahdollisuutta ostaa Raamattua itselleen, joten haluamme myös jakaa Raamattuja nuorille. Tämä tukee osaltaan myös kirkkojen kristillistä kasvatusta ja antaa nuorille mahdollisuuden itse lukea Raamattua ja löytää sieltä evankeliumin sanoman.

Tutustu tarkemmin Angolan kohteeseen:

Seidat | Suomen Lähetysseura | Hankkeet: Angola (piilotettu verkkosivuversio) | Työalue: Angola

 

Tutustu tarkemmin Lähetysseuran työhön:

Suomen Lähetysseura, SLS.

 

Kummilapsityö:

Kummilapsityö Palestiinassa.

Lähetysseuralla on noin 200 kummilasta kirkon kouluissa Länsirannalla. Tuen piirissä on sekä kristittyjen perheiden että muslimiperheiden lapsia. Laadukas opetus tarjoaa syrjäytymisvaarassa oleville oppilaille hyvät edellytykset jatkokoulutukseen. Yksi Palestiinalaisalueen keskeisimmistä ongelmista on ammattitaitoisten nuorten ja aikuisten muuttoliike pois. Koulutyön tavoitteena on kasvattaa yhteisöön vastuullisia aikuisia, jotka jäisivät alueelle vahvistamaan sen rakentamista omalla ammattitaidollaan. Koulutyö vahvistaa myös kirkon ja kristittyjen asemaa alueella.

Lue lisää kummlapsityöstä Palestiinassa:

Palestiina - Suomen Lähetysseura (suomenlahetysseura.fi)

 

Kummilapsiryhmä Senegalissa.

Faticin naisia Senegalissa, kuva: Suomen Lähetysseura

Lue lisää Lähetysseuran kummityöstä:

Kummilapsi Suomen Lähetysseurasta

 

Kirkon Ulkomaanapu

Yleisavustus kriisityöhön. Kirkon Ulkomaanapu on Kansainvälistä diakoniaa ja kehitysyhteistyötä toteuttava järjestö.

Lue lisää Kirkon Ulkomaanavun työstä:

Kirkon Ulkomaanapu, KUA. 

 

Lisäksi Jämsän seurakunnalla on  ystävyysseurakunnat:

Kupanitsa, Inkerin kirkon alueella Venäjällä.

Oshigambo, Namibiassa, Afrikassa.

Ota yhteyttä