Koskenpään kirkko

350

Koskenpään kirkko on keskeisellä paikalla Koskenpään kylän keskellä. Vieressä on seurakuntatalo ja tien toisella puolella hautausmaa.
Kirkon rakentaminen aikanaan on tapahtunut pienissä erissä vuosien 1896-1911 aikana. Kirkolle oli aikanaan ehdolla kaksi eri paikkaa, joista keskusteltiin monta vuotta. Ratkaisu syntyi rahankeräysäänestyksellä. Tontti, 2, 9 ha oli lahjoitus. Kirkkoherra Heikki Salonius vihki kirkon v. 1902 mutta lopullisesti kirkko oli valmis v. 1911. Sisätilojen uusiminen suoritettiin v. 1922 arkkitehti Josef Stänbäckin suunnitelman mukaan, jolloin uusittiin mm. tukipilareiden koristeet ja lehterikaiteet. Vuonna 1952 kirkko sai uuden muodon sisältä kun arkkitheti Matti Hämäläisen suunnitelmien mukaan sisäänkäynti ja alttari vaihtoivat paikkaa.

Harvinaista on se että Koskenpään kirkkoa ei ole suunnitellut arkkitehti, vaan rakennusmestari Erkki Allenius. Vaikutteita hän sai työskennellessään opintojensa jälkeen arkkitehtitoimistoissa.

Kirkko edustaa uusgoottilaista tyyliä, torniton pitkä kirkko, johon liittyy sivuille symmetrisesti sijoitetut pienet sakarat. Ulkopuoliset ovi- ja ikkunalautojen koristeleikkaukset on arvioitu sveitsiläistyyliseksi.

Alttaritaulun aiheena on "Jeesus siunaa lapsia" ja se on taiteilija Aukust Koiviston maalaama v. 1915.

Kirkon parkkipaikka on Petäjävedentien varressa hautausmaan vieressä. Lisäksi kirkon viereisen seurakuntatalon pihassa on muutamia autopaikkoja.

Koskenpään kirkon pelastussuunnitelman löydät tästä.

Tiedustelut ja varaukset:

0408050000 Toimistopalvelut (aukioloaikoina)

jamsanseurakunta@evl.fi
Esteetön kulku Esteetön kulku
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Kynttilänpäivän messu

Ehtoollisjumalanpalvelus (aihe: Kristus, Jumalan kirkkauden säteily)

Laskiaissunnuntain messu

Ehtoollisjumalanpalvelus (aihe: Jumalan rakkauden uhritie)

Petäjävedentie 5, 42440 Jämsä

Ehtoollisjumalanpalvelus (aihe: Rukous ja usko)