"Minä olen tässä kanssasi. Voit pukea kipusi sanoiksi tai olla vain hiljaa. En ehkä osaa vastata, enkä voi poistaa murhettasi. Olen kuitenkin lähelläsi jakamassa sitä, mitä kannat."

Koronaviruksen aiheuttaman epidemian vuoksi diakoniatyön käytännön työ on hieman muuttunut.
Lähikontakteja pyritään välttämään, mutta siitä huolimatta diakoniatoimistot ovat avoinna ja mm.
ruoka-avustuksia jaetaan "oven suusta".
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy apua!

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kuuntelemme, tuemme ja kuljemme rinnalla erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Luottamuksellinen keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein selkiyttämään ajatuksia ja löytämään uusia näkökulmia. Juttusille tuleminen ei kuitenkaan edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve puhua jonkun kanssa.

Vanhus kukka kädessä

Jämsän alue                         Jämsänkosken ja Koskenpään alue

Diakoniatoimisto avoinna                             Diakoniatoimisto avoinna
ma, ti ja pe klo 9-11                                        ti - pe klo 8.30 - 9.15
Koskentie 30 C, 42100 Jämsä                        Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski

Johanna Kovalainen                                     Helena Salminen
p. 040-8050 037                                              p. 040-8050 040
johanna.kovalainen@evl.fi                           helena.salminen@evl.fi

Elina Mykkänen
p. 040-8050 038
elina.mykkanen@evl.fi

Mari Vainio
mari.vainio@evl.fi

Kuoreveden ja Länkipohjan alue

Kuorevedellä Diakoniatoimisto                  Länkipohjassa Diakoniatoimisto avoinna
avoinna ajanvarauksella                              ma klo 9.30-11.30
Keskustie 23, 35600 Halli                             Länkipohjantie 14-15, 35400 Längelmäki

Marjo Leppämäki
p. 040-8050 041
marjo.h.leppamaki@evl.fi

Taloudellinen neuvonta

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Harkinnanvaraisesti voidaan myöntää myös taloudellisia avustuksia. Diakoniatyön taloudellinen avustus on kertaluonteista, toissijaista ja tilapäistä, kriisitilanteessa annettavaa. Se voidaan myöntää vasta, kun muut yhteiskunnan etuudet ja tuet on käytetty.