Jämsänkosken kirkko

Koivutie 7 A , 42300 Jämsänkoski

Kirkko avoinna sopimuksen mukaan.

Jämsänkosken kirkko Jämsänkosken kirkko sijaitsee aivan Jämsänkosken keskustassa näyttävästi mäen päällä.
Siihen on liitetty toiminnallisesti seurakuntatalo, jossa tilat yleiseen kokoontumiseen, varhaiskasvatukselle, nuorisotyölle ja diakoniatyölle.

Kirkko on arkkitehti Wäinö G. Palmqvistin suunnittelma ja se valmistui v. 1935 tehdasyhtiön lahjoittamalle tontille. Kirkko vihittiin 30.6.1935. Jämsänkosken seurakunta erosi Jämsän emäseurakunnasta v. 1925 ja kokoontui ennen kirkon valmistumista Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n vanhalla seurahuoneella, joka kunnostettiin väliaikaiseksi kirkoksi.

Yhtyneet Paperitehtaat Oy lahjoitti kirkkoon alttaritaulun "Kulkijoita kirkkotiellä". Taulun on maalannut Alvar Cawen v. 1935. Alttaritaulun viimeisteli taiteilija puoliso Ragni Cawen sillä taiteilija itse kuoli ennen maalauksen valmistumista. Seurakunta hankki v. 2016 alkuperäisen Alvar Cawenin harjoitelman alttaritaulusta ja taulu sijaitsee viereisen seurakuntasalin seinällä.
Vaativa pyörätuolireitti

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Jämsänkosken seurakuntatalo

Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski