Ruoveden ja Sääksmäen rovastikunnat yhdistyvät

19.10.2017 13.11

Rovastikunnan nimeksi tulee Kangasalan rovastikunta. Siihen kuuluvat Akaan, Jämsän, Kangasalan, Lempäälän, Mänttä-Vilppulan, Oriveden, Pälkäneen, Ruoveden, Sääksmäen, Urjalan ja Vesilahden seurakunnat.

Tuomiokapituli nimitti Kangasalan rovastikunnan lääninrovastiksi nykyisen Sääksmäen rovastikunnan lääninrovastin Seppo Jarvan 1.1.2019 alkaen nelivuotiskaudeksi.

Ensimmäisen kerran toimittiin uuden säädöksen perusteella, jonka mukaan tuomiokapituli nimittää lääninrovastin neljäksi vuodeksi kerrallaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherroista. Aiemmin rovastikunnan papisto valitsi lääninrovastin vaaleilla.

* * *
Nykyinen Ruoveden rovastikunta jatkaa vuoden 2018 ajan ja lääninrovastina toimii Jämsän seurakunnan kirkkoherra Pentti Leppänen.
Nykyiseen Ruoveden rovastikuntaan kuuluu Jämsän lisäksi Ruoveden, Oriveden ja Mänttä-Vilppulan seurakunnat.