Länkipohjan rukoushuone

Kirjastotie 1, 35400 Längelmäki

Länkipohjan rukoushuone Länkipohjan Rukoushuone sijaitsee aivan Länkipohjan keskustassa, Pyhäkumpuna tunnetulla paikalla,
jossa aikoinaan on tiedetty sijainneen pieni kirkkotupa. Rukoushuone vihittiin käyttöön 18.12.1938.

Rukoushuone on harjakattoinen hirsirakenteinen rakennus. Katonharjalla on kellotorni jossa ei kuitenkaan ole kelloa. Kirkon ulkopuolella sijaitsevassa kellotelineessä oli pitkään läheisen Mäkelän talon ruokakello, mutta vuosina 1990-1992 sen emäntä Siiri Peijari ja talousneuvos Pentti Niemelä hankkivat siihen Lapualta Sompin kellovalimosta kaunisäänisen kirkonkellon.

Rukoushuoneelle perustettiin Rukoushuoneyhdistys jo vuonna 1935 kun rakennusta suunniteltiin.
Vuosien aikana Rukoushuonetta on laajennettu ja muutettu useaan kertaan.
Vuonna 1965 se lahjoitettiin silloiselle Längelmäen seurakunnalle.
Längelmäen kunnan jakauduttua, Längelmäen seurakunta siirtyi osaksi Kuoreveden seurakuntaa joka liittyi osana Jämsän-Kuoreveden seurakuntayhtymää.
Vuoden 2009 alusta lukien syntyi nykyinen Jämsän seurakunta, johon kuuluu mm. Kuoreveden alueseurakunta ja senalaisena Längelmäen kirkkopiiri.

Kirkkosalissa on ollut alunperin noin 205 istumapaikkaa mutta vuoden  2014 remontissa salin takaosa muutettiin monimuotoiseksi tilaksi.
Länkipohjan Rukoushuoneessa pidetään pääasiallisesti jumalanpalvelukset sekä joitakin yksittäisiä tilaisuuksia tilan sisäilmaongelmien vuoksi. Varhaiskasvatuksen toimitilat löytyvät Länkipohjan keskustasta entisen Osuuspankin tiloista ja diakoniatyön toimitilat ovat Symppiksen tiloissa.

Länkipohjan rukoushuoneen pelastussuunnitelman löydät tästä.

Kirjastotie 1, 35400 Längelmäki

Virsilauluseurat

Laulamme keväisiä virsiaarteita

Kirjastotie 1, 35400 Längelmäki