Jämsän kirkko

Koskentie 30 A, 42100 Jämsä

Kesäkautena tiekirkkona ma-pe klo 11-16. Muuna aikana avoinna sopimuksen mukaan.

Jämsän kirkko

Jämsän kirkko on seurakunnan pääkirkko, joka sijaitsee näyttävästi kirkonmäellä luoden koko alueelle arvokkaan tunnelman.

Kirkko on arkkitehti Kauno S Kallion suunnittelma ristikirkko, joka vihittiin käyttöön 29.9.1929. Kirkko rakennettiin tulipalossa v. 1925 tuhoutuneen edellisen kirkon paikalle.
Palaneesta kirkosta on nykyisessä kirkkotilassa nähtävissä mm. alttaritaulu ja krusifiksi sekä pienempiä esineitä kirkkomuseossa.

Kirkkoon mahtuu n. 800 henkeä. Kirkkoon johtaa monet portaat kirkon alapuolella sijaitsevalta parkki-alueelta. Inva-paikat sijaitsevat kirkon edestä katsottuna vasemmalla puolella jonne voi ajaa tietä pitkin. Inva-luiska saman puolen ovelle.
Jämsän kirkko on avoinna kesän tiekirkkokautena n. kahdeksan viikon ajan ma-pe klo 11-16 erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Muuna aikana sopimuksen mukaan.
Kaikki kirkon varaukset Jämsän kirkkoherranvirastosta.

Jämsän kirkon pääparkkialue löytyy kirkon alapuolelta pappilan ja seurakuntakeskuksen välistä.
Muutama autopaikka sekä inva-paikat löytyvät kirkkorakennuksen vasemmalta puolelta kellotapulin viereiseltä sivulta.

Jämsän kirkon pelastussuunnitelman löydät tästä.

Koskentie 30 A, 42100 Jämsä

Ehtoollisjumalanpalvelus (aihe: Jumalan huolenpito)

Koskentie 30 A, 42100 Jämsä

Mikkelinpäivän messu (Maatalousväen kirkkopyhä)