Vuoden 2021-22 rippikouluihin
ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella
11.9.-2.10.2021 välisenä aikana.

Ilmoittaudu tästä

Nuoria rannalla
Nuoria rannalla

Vuoden 2021-22 rippikouluryhmä!


 

 

Jokaiseen ryhmään kuuluu alkuopetusta ennen pääjaksoa. 
Tarkemmat tiedot siitä annetaan Silmät Ristissä -aloitustapahtumassa la 9.10.2021 klo 18.00 Jämsän kirkossa

 

Muun kuin oman seurakunnan jäsenen leirimaksu on kaksinkertainen. Leirimaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatoimiston kautta. Viron rippileirin maksusta voi hakea osavapautusta. Leirimaksu suoritetaan verkkomaksuna. Verkkomaksulinkki toimitetaan huoltajien sähköpostiin hyvissä ajoin ennen pääjakson alkua.
 

ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN TAPAHTUU 11.9. klo 9 - 2.10. klo 24 SEURAKUNNAN NETTISIVUILLA:
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen aktivoituu kun ilmoittautuminen alkaa. Ilmoittautumisessa otetaan huomioon leiriajankohtatoiveet sekä
kaveritoiveet niin pitkälle kuin mahdollista. Nopeus ei ratkaise, mihin rippikouluryhmään tulet valituksi.

Rippikoulusi alkaa Jämsän kirkossa Silmät Ristissä -tapahtumalla lauantaina 9.10.2021. Se on kaikkien rippikoulujen yhteinen aloitustilaisuus, jossa jokaisen rippikoululaisen on oltava klo 18−20. Tapahtuman ohjelma on seuraava:

 

18.00            Konsertti: KOTIINPALAAJAT
                     
                  
                     RIPARI - INFO
n. 19.15        Iltakirkko Jämsän kirkossa

20.00            Tilaisuus loppuu ja jaetaan riparikortit ja info-laput

 

Rippikouluinfotilaisuus on tarkoitettu kaikille uusille rippikoululaisille. Siinä annetaan lisätietoa rippikoulun etenemisestä ja jaetaan rippikoulukortit. Korttiin sinun tulee kerätä ennen pääjaksoa 10 merkintää erilaisista seurakunnan tilaisuuksista, kuten jumalanpalveluksista ja nuortenilloista. Lisätietoja saat internetistä.

Nuortenillat Jämsässä ovat Kelhällä keskiviikkoisin klo 18−20.
Nuortenillat Jämsänkoskella ovat tiistaisin klo 18−20 kirkon nuorisotiloissa.
Koskenpäällä nuorten tilaisuuksiksi katsotaan myös kokkis, joka kokoontuu tiistaisin klo 17−19. Osallistumisesta pitää ilmoittaa etukäteen nuorisotyönohjaajalle p. 040 8050 080.
Nuortenillat Kuorevedellä ovat parittomilla viikoilla 16.9 alkaen torstaisin klo 15−18 seurakuntatalon nuorisotiloissa. Jos tarvitset kyydin Länkipohjaan illan jälkeen, niin ota yhteyttä Antti Närhiin p. 040 8050 025.

Jumalanpalveluksista ja muista tilaisuuksista saat tietoa mm. paikallislehdistä ja Jämsän seurakunnan nettisivuilta. Toistaiseksi jumalanpalvelukset striimataan Jämsän seurakunnan Youtube-kanavalle sunnuntaisin klo 10 ja ne on katsottavissa viikon ajan. 

Rippikouluryhmien vanhempainillat pidetään tammikuussa ryhmäkohtaisesti tutustumispäivinä Särkisaaressa, paitsi Päiväriparin tutustumispäivä on Jämsänkosken kirkolla.

Jos mielessäsi on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä kasvatuksen toimialapappi Ari Mäkelään p. 040 805 0001, ari.j.makela@evl.fi.

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

 

* * *

RIPPIKOULUAIKA PÄHKINÄNKUORESSA:

Rippikoulu kestää n. puoli vuotta. Aika alkaa infotunnista, jonka rippikoulujen työntekijät käyvät pitämässä kouluissa. Tämän jälkeen on varsinainen ilmoittautuminen rippikouluun netissä (11.9.-2.10.2021).
Rippikoulun aloitustapahtuma SILMÄT RISTISSÄ järjestetään 9.10.2021. Ryhmäjaot ilmoitetaan ennen sitä tekstiviestillä nuorelle ja sähköpostilla vanhemmille. Kaikki eivät pääse sille leirille, jolle ovat ensisijaisesti hakeneet. Pyrimme kuitenkin parhaamme mukaan ottamaan leiri- ja ystävätoiveet huomioon. Rippikoululaiset saavat tapahtuman yhteydessä myös rippikoulukortin. Vaadittavat tutustumiskäynnit tulee olla käytynä ennen oman rippikouluryhmän oloiltaa (huhtikuussa, poikkeuksena talvirippikoulut), jossa täytetty kortti palautetaan. Jos tutustumiskäyntejä on käymättä, nuori ei voi osallistua rippileirille.

Jokaisella rippikouluryhmällä on omat alkutapaamiset, joista saat tietoa aloitustapahtumassa Silmät ristissä 9.10.2021 Jämsän kirkossa klo 18.00. Alkutapaamisilla on tavoitteena tutustua ryhmänä toisiimme ja aloittaa rippikoulutyöskentely. Muutamia viikkoja ennen pääjaksoa saat leirikirjeen. Verkkomaksulinkki rippikoulumaksun maksamiseksi lähetetään huoltajien sähköpostiin.

Varsinaisella pääopetusjaksolla tavoiteenamme on luoda hyvä ja turvallinen ryhmä, jossa erilaiset kysymykset ja pohdinnat saavat tilaa. Erilaisten työskentelyjen ja oppituntien kautta tarkastelemme kolmiyhteistä Jumalaa ja monia tärkeitä elämän kysymyksiä.

Rippikouluaika huipentuu konfirmaatioon. Sanana konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siinä Jumala vahvistaa nuorta elämään hänen lähellään.

 

Ohjeistus rippikoulun käymiseen muualla kuin Jämsän seurakunnassa

Jos olet menossa järjestön tai jonkin toisen tahon rippikouluun, kuuluu siihenkin
tutustuminen kotiseurakuntaan. Silmät ristissä tapahtumasta 9.10.2021 klo 18.00 Jämsän kirkossa saat lisätietoa ja myös riparikortin. Jos sinulla on kysyttävää, ole yhteydessä riparipappi Ari Mäkelään.

 

 

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, Kasvatuksen toimialateologi
Koskentie 30 A
42100 Jämsä