Vuoden 2022-2023 rippikoulut

Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen alkaa la 24.9.2022 klo 9.00 ja päättyy su 9.10.2022 klo 23.59

Ilmoittaudu tästä

Vuoden 2022-2023 rippikouluryhmät
 

Jokaiseen ryhmään kuuluu alkuopetusta ennen pääjaksoa. Tarkemmat tiedot siitä annetaan Silmät Ristissä-aloitustapahtumassa la 29.10.2022 klo 16.00 Paunun koululla.
Muun kuin oman seurakunnan jäsenen leirimaksu on kaksinkertainen. Leirimaksusta voi anoa vapautusta seurakunnan diakoniatoimiston kautta. Viron rippileirin maksusta voi hakea osavapautusta. Leirimaksu suoritetaan verkkomaksuna. Verkkomaksulinkki toimitetaan huoltajien sähköpostiin hyvissä ajoin ennen pääjakson alkua.

Nuoria rannalla
Nuoria rannalla

Rippikoulusi alkaa Paunun koululla Silmät Ristissä -tapahtumalla lauantaina 29.10.2022. Se on kaikkien rippikoulujen yhteinen aloitustilaisuus, jossa jokaisen rippikoululaisen on oltava klo 16-18. Tapahtuman ohjelma on seuraava:

klo 16.00 Park 7 keikka + RIPARI-INFO (saat merkinnän)

       18.00 Tauko

       19.00 kls. duo keikka (saat merkinnän)
       n.20.30 Iltakirkko Jämsän kirkossa (saat merkinnän)

Rippikouluinfotilaisuus on tarkoitettu kaikille uusille rippikoululaisille. Siinä annetaan lisätietoa rippikoulun etenemisestä ja jaetaan rippikoulukortit. Korttiin sinun tulee kerätä ennen pääjaksoa merkintöjä erilaisista seurakunnan tilaisuuksista, kuten jumalanpalveluksista ja nuortenilloista. Lisätietoja saat internetistä.

Nuortenillat Jämsässä ovat Kelhällä keskiviikkoisin klo 18−20.
Nuortenillat Jämsänkoskella ovat tiistaisin klo 18−20 kirkon nuorisotiloissa.
Koskenpäällä nuorten tilaisuuksiksi katsotaan myös kokkis, joka kokoontuu tiistaisin klo 17−19. Osallistumisesta pitää ilmoittaa etukäteen nuorisotyönohjaajalle p. 040 8050 023.
Nuortenillat Kuorevedellä ovat parillisilla viikoilla torstaisin klo 15−18 seurakuntatalon nuorisotiloissa. Jos tarvitset kyydin Länkipohjaan illan jälkeen, niin ota yhteyttä Antti Närhiin p. 040 8050 025.

Jumalanpalveluksista ja muista tilaisuuksista saat tietoa mm. paikallislehdistä ja Jämsän seurakunnan nettisivuilta. Toistaiseksi jumalanpalvelukset striimataan Jämsän seurakunnan Youtube-kanavalle sunnuntaisin klo 10 ja ne on katsottavissa viikon ajan. 

Rippikouluryhmien vanhempainillat pidetään tammi-helmikuussa ryhmäkohtaisesti tutustumispäivinä Särkisaaressa.

Jos mielessäsi on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä kasvatuksen toimialapappi Ari Mäkelään p. 040 805 0001, ari.j.makela@evl.fi.

Tervetuloa rippikouluun!

 

* * *

Rippikouluaika pähkinänkuoressa
Rippikoulu kestää n. puoli vuotta. Aika alkaa infotunnista, jonka rippikoulujen työntekijät käyvät pitämässä kouluissa. Tämän jälkeen on varsinainen ilmoittautuminen rippikouluun netissä.
Rippikoulun aloitustapahtumana toimii Silmät Ristissä-tapahtuma. Ryhmäjaot ilmoitetaan ennen sitä tekstiviestillä nuorelle ja sähköpostilla vanhemmille. Kaikki eivät pääse sille leirille, jolle ovat ensisijaisesti hakeneet. Pyrimme kuitenkin parhaamme mukaan ottamaan leiri- ja ystävätoiveet huomioon. Rippikoululaiset saavat tapahtuman yhteydessä myös rippikoulukortin. Vaadittavat tutustumiskäynnit tulee olla käytynä ennen oman rippikouluryhmän oloiltaa (huhtikuussa, poikkeuksena talvirippikoulut), jossa täytetty kortti palautetaan. Jos tutustumiskäyntejä on käymättä, nuori ei voi osallistua rippileirille.

Jokaisella rippikouluryhmällä on omat alkutapaamiset, joista saat tietoa aloitustapahtumassa Silmät ristissä 29.10.2022 Paunun koululla klo 16.00. Alkutapaamisilla on tavoitteena tutustua ryhmänä toisiimme ja aloittaa rippikoulutyöskentely. Muutamia viikkoja ennen pääjaksoa saat leirikirjeen. Verkkomaksulinkki rippikoulumaksun maksamiseksi lähetetään huoltajien sähköpostiin.

Varsinaisella pääopetusjaksolla tavoiteenamme on luoda hyvä ja turvallinen ryhmä, jossa erilaiset kysymykset ja pohdinnat saavat tilaa. Erilaisten työskentelyjen ja oppituntien kautta tarkastelemme kolmiyhteistä Jumalaa ja monia tärkeitä elämän kysymyksiä.

Rippikouluaika huipentuu konfirmaatioon. Sanana konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Siinä Jumala vahvistaa nuorta elämään hänen lähellään.

Ohjeistus rippikoulun käymiseen muualla kuin Jämsän seurakunnassa

Jos olet menossa järjestön tai jonkin toisen tahon rippikouluun, kuuluu siihenkin tutustuminen kotiseurakuntaan. Silmät Ristissä-tapahtumassa saat lisätietoja. Voit olla yhteydessä myös riparipappi Ari Mäkelään.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, Kasvatuksen toimialateologi
Koskentie 30 A
42100 Jämsä