Kesän keskellä -musiikillista leikittelyä ja melankoliaa

Konsertin esiintyjien kuva
Jämsän kirkko

Esiintymässä Trio: Sirpa Berg, oboe; Kalle Kangas, sello ja Tero Tavaila, piano

Konsertti Jämsän kirkossa klo 18. Konsertoimassa Trio: Sirpa Berg (sello), Kalle Kangas (sello) ja Tero Tavaila (piano).
Musiikkia säveltäjiltä: Jean Sibelius, Jean Françaix, Francis Poulenc, Claudio Rosati.
Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Illan konsertin ohjelman pääteokset on ranskalaisen 1900-luvulla sävelletyn kamarimusiikin helmiä. Jean Françaix sävelsi tämän konsertin trion oboelle, fagotille ja pianolle International Double Reed Societyn (oboe- ja fagottiseura) tapahtumaan vuonna 1994. Teos on paljon iloa ja leikittelyä-jopa sirkusmaisia elementtejä sisältävä neliosainen kokonaisuus. Säveltäjän ohje kuulijalle: olet yksilö, jolla on oikeus kuulla ja kokea musiikki juuri niin kuin itse haluat. Unohda kaikki säännöt, muoti, snobismi ja nauti hetkestä, musiikista!

Poulenc´n trio on hänen ensimmäinen varsinainen kamarimusiikkiteoksensa. Teos imitoi ranskalaista barokkityyliä korostaen selkeyttä, tasapainoa, yksinkertaisuutta ja sisältäen runsaan annoksen huumoria. ”I love my Trio because it sounds clear and well balanced.”- Francis Poulenc