Hääpäivä 20.02.2020

to 20.2. kello 18.00 - to 20.2. kello 21.00
Jämsän kirkko

Non stop-vihkimistilaisuus

Hääpäivä 20.2.2020. Seurakunta järjestää hääillan Jämsän kirkossa. Papit vihkivät pareja saapumisjärjestyksessä klo 18-21 välillä.
Vihkimishetki on yksityinen ja kullakin parilla hääseurueineen on täysi rauha tilaisuuden pitämiseen. Ennen vihkimistä parit tapaavat vihkivän papin ja pääsevät näin kertomaan papille jotain henkiökohtaista parisuhteestaan kuten on tapana yleensäkin avioliittoon vihkimisissä.

Kaikki alkaa siitä kun parit saapuvat kirkon alasaliin jossa tarkastetaan avioliiton esteettömyystodistukset. Tärkeää on että myös henkilöllisyystodistukset ovat mukana.
Kirkon alasali toimii parien ja vieraiden odotustilana.
Esteettömyystodistusten tarkastamisen jälkeen pari saa järjestysvuoronumeron jonka mukaan pappi hakee parin keskusteluhetkeen ja myöhemmin vihkitilaisuuteen. Vihkiviä pappeja on kaikkiaan neljä.

Kanttori soittaa häämarssin mennen tullen, mutta häämarssin valitsemiseen ei parilla ole mahdollisuutta.

Vihkimisen jälkeen hääparille vieraineen tarjotaan Jämsän seurakuntakeskuksessa kakkukahvit.  Kahvituspaikka siirtyi kirkon alasalista seurakuntakeskukseen sen vuoksi, että kirkon alasali pysyy odottelu- ja valmistautumispaikkana.

Seurakuntapastori, Sanan toimialan johtaja
Seurakuntatyön erityispalvelut