Kirkkokonsertti

Kirkkokonsertti Koskenpään kirkko

Koskenpää-viikon kirkkokonsertti

Koskenpää-viikon kirkkokonsertti Koskenpään kirkossa klo 19. Tulus-kuoro konsertoi johtajanaan Esa Jaakkola ja Anu Mäki-Latvala. Ohjelma 10 euroa.

* * *

Tulus-kuoron uusi virsilevy on osoitus siitä, että virsistä on moneksi, vaikka humpaksi ja tangoksi. Levyn kappaleita kuullaan i Koskenpään kirkon konsertissa. Konsertti on huolella harjoiteltu kokonaisuus, jossa hyödynnetään koko kehoa - a cappella -sovitukset haastavat kuoron ja yllättävät kuulijan.

Nuorten aikuisten eläväinen Tulus-kuoro on toiminut aktiivisesti vuodesta 1991, ja tänä keväänä kuoro on julkaissut kahdeksannen pitkäsoittonsa Nyt ylös – Tulus vetelee virsiä. Levyn virret ovat saaneet kuoron käsittelyssä perinteisestä virrenveisuusta poikkeavan muodon, ja levyn tunnelmat vaihtelevat humpasta souliin, tangoon ja kansanlauluun.

Kekseliäistä sovituksista on vastuussa toinen kuoron johtajista, Esa Jaakkola. Jaakkola kertoo uusien sovitusten tuovan tuttuihin virsiin uutta kulmaa, ja toisaalta ne nostavat unohdettuja virsiä ja tekstejä takaisin ihmisten tietoon.

Levyn julkaisun myötä Tulus-kuoron konserttien ohjelmisto koostuu ilman säestystä esitettävistä virsistä. Tulus esiintyy usein bändin säestyksellä, joten a cappella -ohjelmisto on vaatinut koko kuorolta uutta lähestymistapaa. Kuoron toinen johtaja Anu Mäki-Latvala kehuukin kuoron kehittyneen viime vuosina paljon juuri virsiproduktion myötä.  ”Tekemistä riittää meillä kuoronjohtajillakin. En ole itse koskaan ennen johtanut yhtä moninaista ja vaihtelevaa keikkaa”, Mäki-Latvala toteaa.

Tulus on kuoron ensiesiintymisistä asti painottanut kokonaisvaltaista kuoroilmaisua. Mäki-Latvala vihjaa, että tulevissa kevään esiintymisissä luvassa on paitsi reipasta menoa ja kuunneltavaa, myös jotain katsottavaa. Sopraano Helmi Muhonen on samoilla linjoilla: ”Yleisö voi odottaa keikoilta yllätyksiä, toivottavasti positiivisia. Itseni nämä sovitukset ovat ainakin saaneet katsomaan virsiä ihan uudella, hyvällä tavalla!”

Jämsän kirkko

Konsertti "Somewhere in Heaven"

Konsertti "Martti Rekunen 60 vuotta"

Jämsänkosken seurakuntatalo