Suruilta

Jämsän seurakuntakeskus

Surusta väitöskirjan tehnyt Mari Pulkkinen luennoi aiheesta

"Surun sylissä - Onko suru enemmän kuin työtä?"
Filosofian tohtori Mari Pulkkinen on vieraana suruillassa ja
luennoi aiheesta. Luento sopii sekä läheisensä menettäneille että heitä työssään kohtaaville. Luennon jälkeen aikaa keskustelulle teetarjoilun ohessa.

* * *

Läheisen menettäminen kuolemalle on ihmiselämän merkityksellisimpiä tapahtumia. Tästä huolimatta suru tulkitaan usein häiriötilaksi, josta tulisi tarmokkaasti pyristellä eroon. Ajatus surusta mielen ponnistuksena - surutyönä - voi tuntia painostavalta pakolta. Myös surevia kohtaavat ammattilaiset vaalivat ajatusta siitä, että surusta pitäisi selviytyä. Surun voi kuitenkin ymmärtää myös toisin. Luento avaa näköalan lähetisen menettämiseen kokemuksena, joka on enemmän kuin kohti päämäärää etenevä suoritus: surusta ei tarvitse päästä yli eikä selviytyä. Tuore tulkinta antaa luvan laskeutua surun syliin, josta ei ole kiire mihinkään.

Luennoitsija Mari Pulkkinen on suomalaisesta surusta väitellyt filosofian tohtori sekä sureva äiti ja tytär. Työkseen hän luennoi, kouluttaa ja kirjoittaa suruaiheesta.

Koskenpään seurakuntatalo

Koskenpään perhekerho

Perhekerho on kaikille avoin kohtaamispaikka lapselle ja aikuiselle

Särkisaaren leirikeskuksessa