Virkatodistuksen tilaaminen

Jämsän seurakunnan virkatodistukset ja sukuselvitykset (Jämsän, Jämsänkosken, Koskenpään, Kuoreveden ja Längelmäen seurakuntien kirkonkirjoista) tehdään Tampereen aluekeskusrekisterissä.

Virkatodistuksen voi tilata seuraavasti:

Puhelimitse: arkisin klo 9-15 p. 03 2190 700 (Tampereen aluekeskusrekisteri, 1.1.2019 alkaen)

Kirjeitse: Tampereen aluekeskusrekisteri, os. Näsilinnankatu 26, 33201 Tampere

Sähköisesti: keskusrekisteri.tampere@evl.fi

Sähköinen lomake löytyy tästä

Mikäli ei ole mahdollista itse ottaa yhteyttä Tampereen aluekeskusrekisteriin, niin myös asiointi henkilökohtaisesti Jämsän kirkkoherranvirastossa on mahdollista. Välitämme selvityspyynnöt Tampereen aluekeskusrekisteriin tehtäväksi.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat.

Kirkonkirjan sivuplakaatti

Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus on joko elää- todistus (henkilökohtaiset tiedot sisältävä todistus) tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Perunkirjoitusta varten elävästä henkilöstä riittää henkilökohtaiset tiedot sisältävä virkatodistus. Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus, johon merkitään henkilön tietojen lisäksi puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Henkilön viimeisin seurakunta todistaa henkilön kirjoillaoloajat kaikkien Suomen ev.lut. seurakuntien osalta 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta. Tätä aikaisemmat seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy tilata kustakin seurakunnasta erikseen. Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan virkatodistus maistraatista.

Henkilökohtaiset tiedot sisältävät virkatodistukset toimitetaan heti. Sukuselvitysmuotoisten virkatodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti virkatodistuksia ei lähetetä sähköpostitse.