Virkatodistuksen tilaaminen 1.1.2020 alkaen

Jämsän seurakunnan virkatodistukset ja sukuselvitykset (Jämsän, Jämsänkosken, Koskenpään, Kuoreveden ja Längelmäen seurakuntien kirkonkirjoista) tehdään Tampereen aluekeskusrekisterissä.

1.1.2020 alkaen myös ns. elää-todistukset tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä.  Todistuksesta veloitetaan 9 € sekä toimitustavasta riippumatta toimitusmaksua 5,50 €.

Virkatodistuksen voi tilata seuraavasti:

Puhelimitse: arkisin klo 9-15 p. 03 2190 700 (Tampereen aluekeskusrekisteri, 1.1.2019 alkaen)

Kirjeitse: Tampereen aluekeskusrekisteri, os. Näsilinnankatu 26, 33201 Tampere

Sähköisesti: keskusrekisteri.tampere@evl.fi

Sähköinen lomake löytyy tästä

Mikäli ei ole mahdollista itse ottaa yhteyttä Tampereen aluekeskusrekisteriin, niin myös asiointi henkilökohtaisesti Jämsän kirkkoherranvirastossa on mahdollista. Välitämme selvityspyynnöt Tampereen aluekeskusrekisteriin tehtäväksi.

Huomioithan, että Jämsän kirkkoherranvirastosta ei ole enää mahdollista saada ns. elää-todistuksiakaan vaan myös ne on tilattava Tampereen aluekeskusrekistä.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat.

Kirkonkirjan sivuplakaatti

Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus on joko elää- todistus (henkilökohtaiset tiedot sisältävä todistus)
tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Perunkirjoitukseen tarvittavat asiakirjat

Kuolleesta henkilöstä sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus, johon merkitään
henkilön tietojen lisäksi puoliso, lapset sekä muuttotiedot.
Henkilön viimeisin seurakunta todistaa asianosaisen kirkoillaoloajat kaikkien
Suomen ev.lut.seurakuntien osalta 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta. Tätä aikaisemmat
seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy tilata kustakin seurakunnasta erikseen.
Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan sukuselvitys maistraatista.

Elävästä henkilöstä henkilökohtaiset tiedot sisältävä virkatodistus.

Henkilökohtaiset tiedot sisältävät virkatodistukset toimitetaan heti.
Sukuselvitysmuotoisten virkatodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa.
Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti virkatodistuksia ei lähetetä sähköpostitse.