Kalevalanpäivän virsikonsertti
Ke 28.2.2018 klo 18 Kuoreveden seurakuntatalossa

Joukko ammattimuusikoita ilakoi virsien ja kansanmusiikin voimasta.
Tuttuja virsiä kuullaan kansanmusiikinomaisesti esitettynä.

Taitavat muusikot:
Laulu: Maria Svan, Laura Laine, Liisi Pettersson ja Taina Marja-aho
Harmonikka: Taina Marja-aho
Kitara: Jussi Kaakkolammi
Huilu: Maria Svan

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Esiintyjien esittely:

Jussi "Lätsä" Kaakkolammi: Parinkymmenen vuoden ajan monimuotoista poppia, rockia, folkia ja vähän jazziakin työstänyt kitaristi. On kotonaan niin pikkuklubilla kuin ison artistin konserttisalikiertueellakin. Yhtyesoittaja, joka uskoo sovituksen voimaan ja nojaa vahvoihin bassolinjoihin. Tämä mies ei taatusti lipsahda tuttuun ja turvalliseen rutiinisuoritukseen.

Sopraano Liisi Pettersson on opiskellut klassista laulua Turun ammattikorkeakoulussa ja valmistunut sieltä laulupedagogiksi vuonna 2013. Liisi laulaa lyyrisen sopraanon ohjelmistoa ja hänen sydämensä sykkii erityisesti ranskalaiselle laulumusiikille. Intohimoisena kuorolaulajana Liisiä on kuultu mm. Kaari-Ensemblen riveissä ja Gustav Holstin Savitri-oopperan henkenä. Liisi on kehittänyt ääntään mm. Jaakko Ryhäsen, Kaisu Helmisen ja Björn Blomqvistin johdolla

Taina Marja-aho on Viitasalo-opiston kasvatti. Musiikkiopiston suoritettuaan hän opiskeli musiikkia ja pianonsoittoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja valmistui v. 2008 musiikkipedagogiksi. Hän on toiminut opettajana ja säestäjänä kansalaisopistoissa sekä Viitasalo-opistossa. Opetustyönlisäksi Marja-aho on työskennellyt pianistina laulajien ja kuorojen kanssa erilaisissa projekteissa. Pianon lisäksi Marja-aholta luonnistuu sekä laulu että harmonikka.

Maria Svan on opiskellut laulua Pohjois-Michiganin yliopistossa, Centria ammattikorkeakoulussa sekä JAMK:issa ja musiikkipedagogin opintojen (2007) jälkeen valmistunut myös Jyväskylän yliopiston musiikin laitokselta filosofian maisteriksi. Svan on konsertoinut paljon niin Suomessa kuin ulkomailla sekä laulanut produkyioissa mm. Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa. Viimeisimmässä teoksessa, Kitusuon Sofia -oopperassa Mänttä-Vilppulassa, Maria lauloi Sofian sisaren, Miina Kitusen sekä Orenburgilaisen lintusopraanon roolit. Mieluisinta ohjelmistoa Svanille ovat lyyriset sopraanoroolit koloratuurimaustein sekä 1900 -luvun Lied-musiikki.

Laura Laine aloitti musiikillisen taipaleensa Lapin musiikkiopistossa piano-oppilaana. Vuonna 2010-2014 hän opiskeli Oulun ammattikorkeakoulussa kirkkomuusikoksi. Opiskelujen aikana Laine pääsi mukaan erilaisiin musiikkiproduktioihin, aina kamarikuorosta Jesus Christ superstar -musiikaalin kuoroon. Laine myös konsertoi paljon opintojen aikana muiden kirkkomuusikoiden kanssa ympäri Pohjanmaata. Laine klaaraa niin urut, pianon kuin laulun. Jämsän kanttorina hän on toiminut vuodesta 2016.

Seurakuntatyön erityispalvelut
Keskustie 23