AINOa II-musiikki ja runoilta

Kuoreveden kirkko

Aino Nikulaisen runoja musiikin kera

Yleisön pyynnöstä järjestetään Kuoreveden kirkossa  viime vuonna suuren   suosion saaneen AINOa-illan uusinta. Illassa kuullaan Aino Nikulaisen runoja ja  musiikkia.

Vuosi sitten edesmennyt Aino Nikulainen oli Mäntässä ja Kuorevedellä elämäntyönsä tehnyt opettaja ja maatilan emäntä. Hän oli monen muun taitonsa lisäksi lahjakas myös kirjallisesti, mistä oli osoituksena, että hän voitti opiskeluaikanaan Jyväskylän ylioppilaskunnan kulttuurikilpailun kahtena vuonna.

Viime vuoden keväällä ryhdyttiin Aino Nikulaisen luvalla suunnitella Kuoreveden  kirkossa pidettävää iltaa, jossa Erkki Kolehmainen ja Lea Pynnönen esittäisivät hänen runojaan. Samaan aikaan mänttäläinen Sisko Humalamäki innostui säveltämään niitä.  Jukka Rantanen auttoi laulujen nuotinnoksessa ja sovittamisessa.

Lausujien ja   muusikkojen työn tuloksia on jälleen kuultavissa Kuoreveden kirkossa torstaina 21.9. klo 18 alkavassa tilaisuudessa, jonka otsikko on AINOa II. Illassa ovat                       mukana em. lausujien sekä Sisko Humalamäen, Jukka ja Eija Rantasen lisäksi myös Perinnelaulajat, kuoro, jonka syntymä oli alkujaan Aino Nikulaisen ansiota.

Ohjelmassa on pari uuttakin Ainon runoihin tehtyä laulua. Kanttori Laura Laine  soittaa urkumusiikkia: mm. Mozartia, Bachia ja Messiaenia.
Iltaan on vapaa pääsy.

Kuoreveden aluekappalainen
Seurakuntatyön erityispalvelut
Keskustie 23