Jeesus sanoo: ”Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:19-20)

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon perusteita. Siellä saamme tietää lisää siitä uskosta, johon meidät on kastettu. Sieltä saamme myös eväitä oman uskonelämän hoitamiseen. Rippikoulussa käsiteltäviä aiheita ovat mm: Kuka Jeesus on? Mitä hänestä voimme tietää? Minkälainen kirja on Raamattu? Mikä on minun paikkani maailmassa? Suurin osa käy rippikoulunsa 15-vuotiaana, mutta sen voi käydä myös yksityisenä aikuisiällä tai armeijassa. Rippikoulu kestää 80 tuntia. Se sisältää seurakunnan toimintaan tutustumista, konsertteja, retkiä ja leirijakso, joka on tavallisesti viikon mittainen.

Rippikouluryhmät

Vuonna 2018 Jämsän seurakunta järjestää viisi rippileiriä Särkisaaren leirikeskuksessa, yhden Viron Saarenmaalla ja yhden päivärippikoulu, joka pidetään jämsänkosken seurakuntatalolla. Jokaiseen ryhmään kuuluu ennen pääjaksoa olevia opetuskertoja ja seurakuntaan tutustumiskäyntejä.

Rippikouluihin liittyen pidetään syyskuussa 2017 Jämsän yläkouluissa infotilaisuudet, missä kerrotaan tarkemmin rippikoulujen järjestymisestä. Tietoja päivitetään silloin myös tänne.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä. Konfirmaatio on uskon vahvistamista. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee nuoren puolesta, jotta hänen uskonsa vahvistuisi ja hän voisi rohkeasti tunnustaa uskonsa ja elää kristittynä.

Pienryhmärippikoulu

Erityistä tukea tarvitseville (kehitysvammaisille ja autistisille nuorille) järjestetään tarpeen mukaan Keski-Suomen seurakuntien yhteinen pienryhmärippikoulu. Vuonna 2018 pienryhmärippikoulu järjestetään Jyväskylän Koivuniemen leirikeskuksessa kesäkuun ensimmäisellä viikolla, tutustumisviikonloppu huhtikuussa (mukaan pääsee nuoria muualtakin, jos ryhmä ei täyty jyväskyläläisistä). Maakunnallinen leiri on Jämsän Särkisaaren leirikeskuksessa 15.-21.7.2018, konfirmaatio leirin päätteeksi la 21.7. klo 11.30 Jämsän kirkossa. Tutustumisviikonloppu 26.-27.5.2018. Kehitysvammaiset ja autistiset nuoret osallistuvat näille leireille, missä heillä on mahdollisuus olla pienemmässä ryhmässä ja saada mukautettua opetusta.

Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä oman seurakunnan rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin tai soittaa suoraan Keski-Suomen seurakuntien yhteisen kehitysvammaistyön papille Maarit Nuopposelle p. 045 657 5715. Maaritin sijaisena on Miina Karasti 1.8.2017-27.1.2018, (miina.karasti@evl.fi, 040 657 5715). Jämsän rippikoulusta voi kysellä myös diakoniatyöntekijä Helena Salmiselta 040 8050040.

Jämsäläinen rippikoulu

Rippikoulujen toteutuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa laajasti 'Rippikoulutyön paikallissuunnitelma'. Kannattaa tutustua! Rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan pääset tästä.

Jos mielessäsi on edelleen kysyttävää, voit ottaa yhteyttä rippikoulupappiin:

Harri Niemelä, p. 040 8050071, harri.niemela@evl.fi

Linkki rippikoulun palautekyselyyn