"Minä olen tässä kanssasi. Voit pukea kipusi sanoiksi tai olla vain hiljaa. En ehkä osaa vastata, enkä voi poistaa murhettasi. Olen kuitenkin lähelläsi jakamassa sitä, mitä kannat."

Papit, diakoniatyöntekijät ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kuuntelemme, tuemme ja kuljemme rinnalla erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Luottamuksellinen keskustelu ulkopuolisen kanssa auttaa usein selkiyttämään ajatuksia ja löytämään uusia näkökulmia. Juttusille tuleminen ei kuitenkaan edellytä erityisongelmia, syyksi riittää tarve puhua jonkun kanssa.

Kaksi kortta

Jämsän alue                         Jämsänkosken ja Koskenpään alue

Diakoniatoimisto avoinna                             Diakoniatoimisto avoinna
ma, ti ja pe klo 9-11                                        ti-pe klo 8-9
Koskentie 30 C, 42100 Jämsä                        Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski

Johanna Kovalainen                                     Helena Salminen
p. 040-8050 037                                               p. 040-8050 040
johanna.kovalainen@evl.fi                   helena.salminen@evl.fi

Pekka Ikonen                                                 Maria Ruskavaara
p. 040-8050 038                                               p. 040-8050 039
pekka.ikonen@evl.fi                               maria.ruskavaara@evl.fi

Kuoreveden alue ja Länkipohjan kirkkopiiri

Diakoniatoimisto avoinna                            Diakoniatoimisto avoinna
to klo 10-11.30                                               ma klo 9.30-11.30
Keskustie 23, 35600 Halli                             Länkipohjantie 17, 35400 Längelmäki

Marjo Leppämäki
p. 040-8050 041
marjo.h.leppamaki@evl.fi

Taloudellinen neuvonta

Diakoniatyöntekijöiltä on mahdollista saada neuvontaa ja ohjausta taloudellisiin ongelmiin. Harkinnanvaraisesti voidaan myöntää myös taloudellisia avustuksia. Diakoniatyön taloudellinen avustus on kertaluonteista, toissijaista ja tilapäistä, kriisitilanteessa annettavaa. Se voidaan myöntää vasta, kun muut yhteiskunnan etuudet ja tuet on käytetty.