Aikuistyö

Aikuistyössä tavoitetaan eri-ikäistä ja eri elämäntilanteissa olevaa aikuisväestöä. Jokainen seurakunnan nykyinen työmuoto sisältää aikuistyötä. Nuoria ja varttuneempia aikuisiatuetaan kristittyinä kasvamisessa. Aikuisille tarjotaan ”keskustelupaikkoja”, vertaistukea, tilaa kysymyksille ja tarvittaessa paikka kristityn arjesta nousevien kysymysten pohtimiselle. Pienryhmissä on tilaa myös uskon syntymiselle. Etsijöitäkin toivotaan mukaan.

Ajatus on, että nuori ja varttuneempikin aikuinen voisi yhdessä toisten kanssa tarkastella maailmaa ja elämää uskosta ja ihmettelystä käsin ja että hän saisi seurakunnassa hyviä ja terveitä rakennuspuita elämäänsä.

Pienryhmät

Kauan jatkuneita pienryhmiä/ pienpiirejä ei aina ilmoiteta kirkollisissa ilmoituksissa. Uuden pienpiirin aloittaminen onnistuu helpoimmin, kun on jo olemassa muutama innostunut, jotka kertovat halustaan uuteen piiriin. Piirit toimivat yleensä maallikkojohtoisesti, mutta seurakunnan työntekijä on pyydettäessä mukana. Piirit kokoontuvat kodeissa tai seurakunnan tiloissa. Seurakunnasta voi myös kysyä materiaalia piirin/pienryhmän pitämiseen.

Kustaankodossa kokoontuu pappien vuorotellen pitämä raamattupiiri torstai-iltaisin. Kustaankotoon voi poiketa myös aamupäivisin edulliselle kahvikupposelle.

Nuoret aikuiset

Järjestämme yli 18 vuotiaiden omia iltoja Kelhässä tiistaisin klo 18.30.
Yhdessäolon aiheet nousevat nuorten aikuisten maailmasta.
Illoissa mukana vierailijoita niin omasta seurakunnasta kuin ulkopuoleltakin.

Saunailta

Noin kerran kuukaudessa saunomme Jämsän seurakuntakeskuksen saunassa
ja sen jälkeen viihdytään takkahuoneessa tarjoilun ja yhdessäolon merkeissä.
Saunaillat alkavat myös klo 18.30. Muista ottaa oma pyyhe mukaan!

Johanna Luomanen
Jämsän aluekappalainen