Virkatodistuksen tilaaminen

Jämsän seurakunta antaa virkatodistuksia ja sukuselvityksiä Jämsän, Jämsänkosken, Koskenpään, Kuoreveden ja Längelmäen seurakuntien kirkonkirjoista.

Voit tilata virkatodistuksen puhelimitse, kirjeitse tai asioimalla henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastossa.  Tilauksen voi tehdä myös sähköisellä lomakkeella.

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat.

Kirkonkirjan sivuplakaatti

Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistus on joko elää- todistus (henkilökohtaiset tiedot sisältävä todistus) tai sukuselvitysmuotoon laadittu todistus.

Perunkirjoitusta varten elävästä henkilöstä riittää henkilökohtaiset tiedot sisältävä virkatodistus. Kuolleesta henkilöstä tarvitaan perunkirjoitusta varten sukuselvitysmuotoon laadittu virkatodistus, johon merkitään henkilön tietojen lisäksi puoliso ja lapset sekä muuttotiedot.

Ulkomaan viranomaisia varten voi saada virkatodistuksen monikieliselle lomakkeelle (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska).

Henkilön viimeisin seurakunta todistaa henkilön kirjoillaoloajat kaikkien Suomen ev.lut. seurakuntien osalta 1.10.1999 jälkeiseltä ajalta. Tätä aikaisemmat seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy tilata kustakin seurakunnasta erikseen. Mikäli henkilö ei ole kuulunut seurakuntaan, tilataan virkatodistus maistraatista.

Jämsän kirkkoherranvirastossa tehdään virkatodistuksia vuodesta 1900 nykyaikaan. Vanhempia tietoja voi tiedustella Jämsän seurakunnan osalta Jyväskylän maakunta-arkistosta ja Kuoreveden sekä Längelmäen seurakuntien osalta Hämeenlinnan maakunta-arkistosta.

Henkilökohtaiset tiedot sisältävät virkatodistukset toimitetaan heti. Sukuselvitysmuotoisten virkatodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Kirkkohallituksen ohjeistuksen mukaisesti virkatodistuksia ei lähetetä sähköpostitse.