Töihin hautausmaille

Jämsän seurakunnan hautaustoimi huolehtii kahdeksan hautausmaan sekä useiden kiinteistöjen viheralueista. Suurimpana työnä on huolehtia yksityisten, seurakunnan hoitoon annettujen hautainhoitorahaston alaisten hautojen hoidosta.

Jämsän seurakunnan hautaustoimi palkkaa vuosittain noin 20 kausi- ja kesätyöntekijää. Kesän 2017 haku päättyy 31.1.2017. Osa hakijoista kutsutaan helmikuun aikana järjestettäviin haastatteluihin. Valituille ilmoitetaan pääsystä 15.3. mennessä.  Työsuhteiden pituus on 1 – 6 kk. Työtehtäviä hautausmailla ovat: nurmenleikkuut, istutukset ja istutusalueiden hoito, sopimushautojen hoito sekä muut hautausmailla ja puistoissa esiintyvät työt. Valituilta edellytetään ahkeruutta ja omatoimisuutta sekä täsmällistä, positiivista ja reipasta asennetta. Eduksi katsotaan kokemus koneiden käytöstä, työhön soveltuva koulutus tai aiempi työkokemus alalta. Tehtävissä edellytetään kykyä suoriutua fyysisesti vaativasta ulkotyöstä.

Työaika hautausmaalla

Työaika maanantaista perjantaihin on klo 7.00-15.15. Ruokatauon pituus on puoli tuntia klo 11-11.30.

Yleistä

Hautausmaalle töihin tulevan on muistettava hautausmaan toimintaympäristön erityisluonne, jonka vuoksi työntekijän käytöksen ja ulkoisen olemuksen tulee olla kunnioittavaa.
Helteelläkin tulee pitää yllään vähintään sortsit ja t-paita, miehetkään eivät voi olla ilman paitaa.

Työhön kuuluu myös hautausmailla kävijöiden kuuntelu muissakin kuin vain suoraan työhön liittyvissä asioissa. Omaisten kysymyksiin etsitään vastaukset joko kokeneilta työkavereilta tai opastamalla omainen esimiehen luo.

Palkka

Hautausmailla noudatetaan Kirkon yleistä virka- ja työehtosopimusta. Palkkaus on tehtäväkohtainen ja se määräytyy tehtävän vaativuuden sekä sen mukaan, mitä on sanottu työehtosopimuksessa nuorten kausityöntekijöiden palkkauksesta.

Jämsän seurakunta
Koskentie 30, 42100 JÄMSÄ