Hautajaiset

Läheisen menettäminen on suuri muutos elämässämme. Kaiken hämmennyksen keskellä omaisten tehtävä on järjestää hautajaiset. Käytännön asioita ei tarvitse miettiä yksin. Jämsän kirkkoherranvirasto palvelee omaisia. Voitte tulla käymään sopiaksenne hautajaisjärjestelyistä. Jos tulette kaukaa, on hyvä varata aika.

Otamme siunauksen ajankohtatoiveen huomioon niin hyvin kuin se on mahdollista. Seurakuntalaisen hautaan siunaamiseen sovitaan pappi, kanttori ja seurakuntamestari. Pappi tulee muistotilaisuuteen, kun siunattavan seurakuntalaisen omaiset tätä toivovat. Viraston kautta varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset.

Kun siunattavan seurakuntalaisen siunauspäivä lähestyy, siunaava pappi ottaa yhteyttä lähiomaiseen. Papin kanssa sovitaan aika siunauskeskustelulle läheisen kotiin tai seurakunnan tiloihin. Joskus keskustelu käydään puhelimitse.

Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen. Yhteisestä ajasta kiitollisena voidaan saattaa läheinen viimeiselle matkalle. Poisnukkunutta läheistä voi hyvästellä tutuin virsin ja raamatunkohdin. Yhteisessä rukouksessa pyydetään voimaa kaipaukseen ja suruun.

Kristillinen hautaan siunaaminen on seurakuntalaisen oikeus.

Jos vainaja haudataan muualle kuin kotikuntansa hautausmaalle, hautapaikkaan ja siunaustilaisuuteen liittyvät järjestelyt hoidetaan kyseisen seurakunnan kanssa.

Omaiset asioivat myös hautaustoimistossa, josta hankitaan arkku ja tarvittaessa uurna. Yksityiset hautaustoimistot palvelevat nykyään lähes kaikissa hautaukseen liittyvissä järjestelyissä. Omaiset voivat hoitaa moina yksityiskohtia myös itse.

Hautaamiseen liittyvissä asioissa otathan yhteyttä hautapalveluun.

Hautauspalveluhinnasto

Jämsän seurakunnan hautausmaat

Jämsän seurakunnan hautausopas

Alla muistotilaisuuspaikat seurakunnan tiloissa (tilavuokrahinnasto). Muistotilaisuuspaikan voi varata hautapalvelussa.

Kivimuuri Jämsänkosken hautausmaalla